Maak kennis met de experts!

Deze experts in voedselverspilling zijn jouw coach doorheen het hele traject.

FoodWIN

FoodWIN is een sociale onderneming die werd opgericht in 2014. Ze vormt een team van experten in het voorkomen van voedselverspilling dat samenwerkt met gemotiveerde organisaties. Van lokale overheden, grote keukens, voedingsbedrijven, … tot jouw organisatie, iedereen wordt food waste kampioen!

Participatie is een essentieel element in de werking van FoodWIN. FoodWIN is een krak in het faciliteren en ontwerpen van participatieve en co-creatieve processen, en zet steeds alles op alles om lokale stakeholders mee te nemen in het proces, te enthousiasmeren en aan te zetten tot actie.

FoodWIN is de coördinator van de Food Waste Alliance, een samenwerkingsverband van voedselverspillingsexperts, van preventie tot herverdeling en meer. FoodWIN is een aanspreekpunt voor alle vragen rond voedselverspilling. We vinden het antwoord door diep te graven in onze ervaring en onderzoek, of door ons uitgebreide netwerk te raadplegen.

Het voorkomen van voedselverspilling is de meest effectieve strategie om de druk op onze kostbare grondstoffen te verminderen. FoodWIN focust daarom op preventie van overschotten als prioriteit in de strijd tegen voedselverspilling.

FoodWIN werkte reeds samen met steden als Brugge, Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel. Bovendien ondersteunen we regelmatig ook kleinere gemeenten, want ook daar valt veel voedsel te redden.

Enkele leden van het FoodWIN team: Loick, Jasmien, Hanne, Elke en Annelies. Wie zijn ze en wat doen ze precies om jullie bij te staan?

Loick

Loick is er om jou bij te staan doorheen het hele project. Hij heeft al enkele jaren ervaring in de voedingssector, vroeger werkte hij in een brouwerij waar hij met plezier hielp om de overschotten te beperken.

Jasmien

Jasmien Wildemeersch is coördinator van FoodWIN. Daarnaast is ze binnen de organisatie experte voedselverlies bij grootkeukens. Jasmien is een ervaren onderzoeker en een strategische, oplossingsgerichte denker. Ze is verantwoordelijk voor het analyseren van de metingen van jouw voedselverspilling.

Hanne

Hanne duikt liefst in mensen hun koelkast, om die correct te schikken. Ze werd door VTM-nieuws dan ook gebombardeerd tot ‘koelkastdokter’. In haar vrije tijd experimenteert ze in de keuken met ingrediënten als bloemkoolbladeren en appelsienschillen. Liefst bij een heerlijke cocktail.

Elke

Elke is de “reporter-ter-plaatse”. Zij zorgt voor spraakmakend beeldmateriaal van de workshops en zal de ambassadeurs ondersteunen in het documenteren van hun voortgang.

Annelies

Annelies studeerde vorig jaar af als vertaler en vervoegde recent het FoodWIN-team. Tijdens de campagne is ze de rechterhand van Loick, ze zal helpen om alles in goede banen te leiden en de communicatie te verzorgen.

Eatmosphere

Koken, of de beste manier om voedselverspilling te verminderen terwijl je plezier hebt!

Steven is de oprichter van Eatmosphere. Hij heeft altijd al een passie gehad voor koken, maar hij is ook erg begaan met voedselverspilling die optreedt tijdens het kookproces.

Met Eatmosphere werkt Steven samen met chef-koks om zijn passie en liefde voor het koken door te geven, terwijl hij de deelnemers laat kennismaken met de magie van zero waste cooking.

Steven is de Zero Waste kookspecialist voor de Food Waste Mission. Creëer een gerecht met restjes, leer hoe je voedsel moet fermenteren: dankzij hem ontdek je een veelheid aan nieuwe kookmogelijkheden!

Coduco

Rob Renaerts is bio-ingenieur. Vooral landbouw en voedingsconsumptie bleken hem, als hobbykok, nauw aan het hart te liggen. Nadien begon hij zijn eigen bedrijf CODUCO waarvoor hij diverse opdrachten rond duurzame voeding uitvoerde in de afgelopen 10 jaar.

Zo begeleidde hij meer dan 40 grootkeukens, vond hij een bier uit op basis van oud brood, startte hij diverse projecten rond de ophaling van voedseloverschotten en stond hij aan de wieg van het Brugse Foodlab. Tijdens de opleiding voorziet hij de kennis over voedselveiligheid en vervaldata.

Schrijf je in!

Food Winners Brugge is een project van Stad Brugge
in het kader van Bruggesmaakt i.s.m. Brugs Food Lab.
Stad Brugge stelde hiervoor FoodWIN aan, zij begeleiden mee de ambassadeurs en helpen hen 5000 huishoudens te bereiken!


Ondersteund met een klimaatsubsidie van het departement omgeving

  • contact: loick@foodwin.org


  • FoodWIN en de Stad Brugge verbinden zich ertoe de wetgeving tot bescherming van persoonsgegevens nauwgezet na te leven.

    Privacy Disclamer FoodWIN

    Privacy Disclamer Stad Brugge